post

Sverigeturné och album våren 2018!

Familjen turnébild 2018

It began in Hässleholm… och fortsatte till Fårö och Stockholm, där Familjen färdigställde sitt fjärde album ”Kom”. Vänner och ovänner har bidragit till att Familjen gör comeback under valåret 2018. Familjens Sverigeturné börjar den 10 februari. Albumet släpps den 2 mars.

Det har varit tyst ett tag. Inget nytt album på flera år. Och det finns skäl. Johan gick in så hårt och självständigt i låtarbetet inför ”Så mycket bättre” 2014 att processen med de egna låtarna stannade av. 

Efter medverkan i tv-programmet, landade fokus på att producera artister som Tove StyrkeNinsun Poli och Grant, att göra remixer, skapa musik för radio och i ett instrumentalt sidoprojekt – samt, inte minst, att vara en bra pappa till två barn.

När Johan kom igång med det nya Familjen-materialet i studion, hade han samlat på sig textrader, musik och gäster som gör plattan både rikare, djupare, argare och personligare än tidigare släpp.

Kom” heter den fjärde fullängdaren från Familjen och släpps den 2 mars 2018.

Den 10 februari har Familjen turnépremiär på festivalen Where’s The Music i Norrköping. Därefter får Borlänge, Sälen, Göteborg, Malmö och Stockholm besök av Familjen, i sällskap av turnékamraterna Andreas Tilliander och Per Nordmark.

Mer om Familjens fjärde album ”Kom” dyker upp inom kort!

VÅRTURNÉ 2018

10/2 Norrköping – Where’s the music?

16/3 Örebro – Ritz

17/3 Sälen – XS

23/3 Borlänge – Liljan

29/3 Jönköping – Bongo Bar

13/4 Göteborg – Hoki Moki

14/4 Malmö – Moriska Paviljongen

30/5 Stockholm – Trädgården

Source: Familjen

Har du hört dessa 5 låtar?

Fem fantastiska låtar som du inte hört förut?

Här kommer fem indie låtar som du inte hört förut? Lyssna och njut!

Amylase = En helt fantastisk låt från Cajun Dance Party och blev deras starkaste singel år 2007 på en för övrigt riktigt bra skiva The Colorful Life.

Radar Detector = Mycket trevlig låt från New York bandet Darwin Deez från 2009.

Deadwood = En riktig adrenalinhöjare från debutalbumet utgivet av gruppen Diry Pretty Things.

Mr Understanding = Vass singel från gruppen Pete and the Pirates.

Funeral Face= Skön låt från gruppen med det sköna namnet Suburban Kids With Biblical Names.

A modern glitch

The Wombats

The Wombats tog världen med storm när deras debutalbum ”A Guide To Love, Loss & Desperation lanserades. Deras stora hitlåtar Moving to New York och Let’s Dance to Joy Division spelades flitigt världen över och albumet blev snabbt en succé. Efter fyra års tid av turnerande har The Wombat äntligen slagit sig till ro i studion för att spela in det tio spåriga albumet This Morden Glitch.

Och Resultatet?

En riktigt bra platta med lite ”renare” sound och starka influenser från synt-popen, men visst hör man fortfarande att det är The Wombats. Singelspåret ”Jump Into The Fog” är riktigt bra och är tillsammans med låtarna ”Anti-D”, ”Techno Fan” och ”1996” skivans höjdpunkter. Personligen hade jag dock gärna sett ett album med  fler låt-spår då det trotts allt gått fyra år. Jag tycker dock att The Wombats lyckats leverera ett riktigt bra andra album framförallt med tanken på hur svårt det är att följa upp ett succé album då kraven ofta är orimligt höga.

Nytt samarbete

Igår blev det klart att Johan Aka Familjen har ett nytt samarbete.

Vad som har bekräftats är att Familjen har under en längre period letat efter unika samarbeten och har nu fått klart att deras första är klart.

Glamma.se säljer hudvård och grooming produkter på nätet och är en av de ledande aktörerna i Sverige. Som vi har förstått är Johan väldigt mån om sin frisyr och vi anser därför att detta samarbete är det perfekta valet.

Samarbeten inleder med ett par presentkort där Familjen själv får välja vilka produkter ur sortimentet han vill ha. Inget avtal är bundet över en längre period så att vill båda parterna fortsätta gissar vi att samarbetet kommer att fortsätta under året.